- 1kg tenčích hovězích plátků z vysokého roštěnce nebo hovězího zadního, maso nenaklepávat, jen na krajích naříznout, aby se nekroutilo
- 1 cibule, drobně nakrájet
- 2 stroužky česneku, rozmačkat
- 2 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
- ½ lžičky rozmarýnu
- ½ lžičky majoránky
- 2 snítky zelené petržele
- 4 kuličky pepře
- hladká mouka na obalení plátků
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- hovězí vývar na podlévání
- máslo
- pepř
- sůl
1. Maso obalit v mouce, osmažit po obou stranách dát na talíř.
2. V kastrolu rozpustit olej a máslo, přidat cibuli, osmažit, přidat rozmarýn, majoránku, česnek, když česnek zavoní přidat víno, zelenou petržel, celý pepř, zredukovat o 1/3.
3. Přidat maso a šťávu, kterou pustilo, dusit do měkka.
4. Vyndat snítky petržele, ochutit solí, pepřem.
Víno: Zweigeltrebe.