Vytisknout

HOVĚZÍ PLÁTKY Z KORFU

  • 1kg tenčích hovězích plátků z vysokého roštěnce nebo hovězího zadního, maso nenaklepávat, jen na krajích naříznout, aby se nekroutilo
  • 1 cibule, drobně nakrájet
  • 2 stroužky česneku, rozmačkat
  • 2 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
  • ½ lžičky rozmarýnu
  • ½ lžičky majoránky
  • 2 snítky zelené petržele
  • 4 kuličky pepře
  • hladká mouka na obalení plátků
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • hovězí vývar na podlévání
  • máslo
  • pepř
  • sůl

1. Maso obalit v mouce, osmažit po obou stranách dát na talíř.
2. V kastrolu rozpustit olej a máslo, přidat cibuli, osmažit, přidat rozmarýn, majoránku, česnek, když česnek zavoní přidat víno, zelenou petržel, celý pepř, zredukovat o 1/3.
3. Přidat maso a šťávu, kterou pustilo, dusit do měkka.
4. Vyndat snítky petržele, ochutit solí, pepřem.
Víno: Zweigeltrebe.