80 dkg telecí kýty
1 vejce
4 lžíce mléka
hladká mouka
strouhanka
pepř
sůl
Přepuštěné máslo
Máslo rozpustit v menším kastrole.
Nechat vychladnout, pak vložit do ledničky ztuhnout.
Máslo na protilehlých krajích odsunout od kraje kastrolu, syrovátku odlít (dá se použít při zadělávání těsta).
Sebrané přepuštěné máslo použít na smažení, zbylé se dá uchovat v ledničce pro další použití.
Maso nakrájet na řízky, naklepat, opepřit osolit, obalit v mouce, rozmíchaném osoleném vajíčku s mlékem, strouhance.
Smažit na přepuštěném másle. Dát na síto okapat.
Příloha: vařené brambory.
Prezentace: řízek položit na jednu polovinu talíře, vedle položit vařené brambory, brambory přelít máslem, posypat drobně krájenou zelenou petrželí, vedle brambor položit lžíci zeleniny dušené na másle.
Víno: Chardonay, pozdní sběr.