Vytisknout

RYBÍ KROKETY, KARBANÁTKY

700 g rybího masa bez kostí
2 vejce
1 houska, nakrájet, namočit v mléce
1 lžička kukuřičného škrobu (Gustin)
1 cibule, drobně nakrájet
½ lžíce másla, na osmažení cibule
drobně strouhaná kůra ze ¼ citrónu
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce kaparů, drobně nakrájet
1 hrst zelené petržele, drobně nakrájet
½ lžičky cukru
pepř
sůl
slunečnicový olej na smažení

Na strojku na maso umlít rybí maso, vymačkanou housku, dát do mísy.
Na pánvi rozehřát máslo, přidat cibuli, smažit 2 minuty, míchat, přidat do mísy k mletému masu.
Do mísy přidat škrob, citrónovou šťávu, zelenou petržel, vejce, pepř, sůl, promíchat.
Vytvarovat krokety nebo karbanátky.
Na pánvi rozehřát olej, osmažit krokety, karbanátky.
Příloha: bramborová kaše.
Víno: Veltlínské zelené, pozdní sběr.