Vytisknout

KAPR DUŠENÝ NA ZELENINĚ

1 kapr, rozdělit na porce
2 cibule, nakrájet na kolečka
5 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, hrubě nakrájet
2 bílé papriky, nakrájet na proužky (ne červené nebo žluté nebo zelené)
1 lžíce kvalitního rajčatového protlaku
3 stroužky česneku, nakrájet na tenké plátky
2 lžíce másla
rybí nebo zeleninový vývar
5 zrnek pepře
2 bobkové listy
pepř
sůl

Porce kapra opepřit, osolit.
Ve větším kastrolu rozpustit máslo, porce ryby prudce osmažit, rybu vyjmout, položit na talíř.
Do kastrolu přidat papriku, smažit 1 minutu, přidat cibuli, smažit 4 minuty cibuli, přidat rajčata, celý pepř, bobkový list, mírně osolit, dusit 10 minut, míchat.
Přidat porce ryby, podlít vývarem, dusit, až je maso měkké, cca 12 minut.
Příloha: bílé pečivo, rýže.
Víno: Veltlínské červené rané, jakostní nebo kabinet.