Vytisknout

FATUŠ

V arabských zemých velmi populární salát. Fatuš má patrně kořeny v Itálii, neboť nápadně přiipomíná tamní jednoduchý, ale vynikající salát Panzanella.

1 arabský chleba, dát do vyhřáté trouby, po vyschnutí nalámat na kousky
4 rajčata, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
3 salátové okurky, drobně nakrájet
1 cibule, drobně nakrájet, propláchnout studenou vodou
2 stroužky česneku, rozmačkat
střed listového salátu, natrhat
2 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce olivového oleje
několik lístků máty, natrhat
pepř
sůl

Všechny položky, kromě citrónové šťávy a olivového oleje, vložit do mísy, opepřit, osolit, promíchat.
Zalít citrónovou šťávou a olivovým olejem, promíchat.