Vytisknout

SALÁT Z PAPRIK, FAZOLÍ A CHORIZA

9 keříčkových rajčat, nakrájet na půlky
½ červené papriky, nakrájet na kostičky
 ½ zelené papriky, nakrájet na kostičky
½ žluté papriky, nakrájet na kostičky
1 hrst proužků ledového salátu
1 cibule, drobně nakrájet, propláchnout studenou vodou
200 g choriza, nakrájet na proužky (nebo kvalitní ostřejší klobásy)
250 g vařených fazolí (vhodné jsou i vařené konzervované fazole bez nálevu)
250 g eidamu, nakrájet na hranolky
1 lžíce bazalky

Všechny suroviny, kromě bazalky, dát do mísy, promíchat, posypat bazalkou, zalít zálivkou.

Zálivka
4 stroužky česneku, drobně nakrájet
6 lžic olivového oleje
1 lžíce worcesterské omáčky
šťáva z 1 citrónu
1 lžička cukru
pepř
sůl
Suroviny dát do mísy, prošlehat.