Sálat poprvé připravil Louis Davenport v San Francisku. Recept byl publikován v roce 1914.
- 800 g krabího masa
- ½ ledového salátu
- 1 smetana na šlehání, udělat šlehačku
- 2 lžíce majonézy, nebo podle chuti
- ½ šalotky, drobně nakrájet, propláchnout pod studenou tekoucí vodou
- 1 lžička citrónové šťávy
- 1 zelená paprika, oloupat, nakrájet na drobné proužky
- 1 lžíce chilli omáčky, nebo podle chuti bílý pepř
- sůl
1. Promíchat šlehačku, majonézu, chilli omáčku, citrónovou šťávu, vmíchat šalotku, ochutit solí.
2. Rozdělit salát na jednotlivé listy, listy rozložit na talíře.
Prezentace: na listy položit maso, papriku, přelít směsí šlehačky.
Víno: Müller Thurgau, pozdní sběr.