Vytisknout

SALÁT RAKOVNICKÉHO LÉTA

  • hlávkový salát
  • rukola (nebo listy pampelišek, krátce blanšírovat)
  • čekanka
  • 4 vejce, uvařit natvrdo
  • konzerva tuňáka, bez nálevu, maso rozebrat
  • 20 dkg bílých fazolí
  • balkánský sýr, nakrájet na kostky
  • veka, nakrájet na kostičky, osmažit na olivovém oleji 

Zálivka

  • olivový olej
  • šťáva z poloviny citrónu
  • šťáva z jednoho pomeranče
  • bílý pepř
  • sůl

1. Položky na zálivku vyšlehat do emulze.
2. V míse smíchat položky salátu mimo balkánského sýra a veky.
Prezentace: promíchaný salát vložit na talíř, posypat balkánským sýrem, zalít zálivkou, přidat nakrájenou a osmaženou veku.
Víno: Müller Thurgau, pozdní sběr.