- 1 kg zvěřiny, nakrájet na kostky, osolit, opepřit
- 100 g másla
- Sádlo na smažení
- vývar z kostí
- 2 střední cibule, nakrájet na kostičky
- 200 g špeku, nakrájet na kostičky
- lžička drceného kmínu
- 5 lžic rumu
- 2 dcl červeného vína
- 30 g másla
- 20 g hladké mouky
- citrónová šťáva z ½ citrónu
- pepř
- sůl
1. Na pánvi rozpustit sádlo, opéct maso. Maso vyndat.
2. Výpek vydusit, přidat máslo, přidat moukou, udělat jíšku, rozředit vývarem z kostí.
3. Do tlakového hrnce dát sádlo, špek – osmažit, cibuli – osmažit, maso, koření, víno, zredukovat.
4. Přidat rum, citrónovou šťávu, rozředěnou jíšku, dusit 35 minut.
Víno: Svatovavřinecké.