Vytisknout

GULÁŠ Z DIVOČÁKA II.

  • 1 kg zvěřiny, nakrájet na kostky, osolit, opepřit
  • 100 g másla
  • Sádlo na smažení
  • vývar z kostí
  • 2 střední cibule, nakrájet na kostičky
  • 200 g špeku, nakrájet na kostičky
  • lžička drceného kmínu
  • 5 lžic rumu
  • 2 dcl červeného vína
  • 30 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • citrónová šťáva z ½ citrónu
  • pepř
  • sůl

1. Na pánvi rozpustit sádlo, opéct maso. Maso vyndat.
2. Výpek vydusit, přidat máslo, přidat moukou, udělat jíšku, rozředit vývarem z kostí.
3. Do tlakového hrnce dát sádlo, špek – osmažit, cibuli – osmažit, maso, koření, víno, zredukovat.
4. Přidat rum, citrónovou šťávu, rozředěnou jíšku, dusit 35 minut.
Víno: Svatovavřinecké.