Vytisknout

PÁLIVÉ KOUSKY RYBÍCH FILETŮ V SARDELOVÉ PASTĚ

4 větší rybí filety (kapr, treska, makrela), rozdělit na kousky cca 3 x 3 cm
2 lžíce drobně krájené zelené petržele
 rostlinný olej na smažení (ne olivový)

Pasta
2 lžíce sardelové pasty
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce rostlinného oleje (ne olivový)
1 lžička mletého chilli
½ lžičky cukru
1 lžička octa

Suroviny na pastu dát do mísy, promíchat.
Pastou potřít osušené rybí filety, nechat 10 minut ležet.
Na pánvi dobře rozehřát větší množství oleje, filety osmažit z obou stran, 2 minuty z každé strany.

Lehký bramborový salát
12 brambor, uvařit ve slupce, nechat vychladnout, mírně pomačkat
3 vejce, uvařit natvrdo, nakrájet na plátky
2 jarní cibulky, drobně nakrájet
pepř
sůl

Do mísy dát plátky brambor, opepřit, osolit, přidat vejce, cibulku, lehce promíchat.
Zalít zálivkou.

Zálivka na salát
4 lžíce rostlinného oleje (ne olivový)
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička citrónové šťávy
½ lžičky mletého pepře
¼ lžičky soli
Suroviny dát do mísy, prošlehat.

Příloha: lehký bramborový salát.
Víno: Rulandské modré.