- 250 g uzeného sledě, nakrájet na malé proužky
- 2 dcl mléka
- 3 vařené brambory, nakrájet na kostičky
- 3 vařené červené řepy, nakrájet na kostičky
- 2 vařené mrkve, nakrájet na kolečka
- 1 ½ hrnku vařených fazolí
1. Sledě dát do misky, přelít mlékem, nechat 20 minut, občas promíchat, vyndat, nechat okapat.
2. V míse smíchat, sledě, brambory, řepu, fazole, mrkev.
3. Zalít dresinkem.
Podávat teplé, nebo při pokojové teplotě.
Dresink
- 2 pažitky, drobně nakrájet
- 3 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžička dijonské hořčice
- ¼ lžičky pepře
- 1 menší hrst zelené petržele, drobně nakrájet
Všechno smíchat.
Víno: Sauvignon.