Vytisknout

SALÁT S TUŇÁKEM (i rybí filé)

  • 450g tuňáka
  • 8 nových brambor, uvařit a nakrájet na kostičky
  • 4 rajčata bez slupky, nakrájet
  • 115g fazolí z konzervy
  • 4 srdíčka salátu, nakrájet na proužky
  • listy salátu
  • 1 červené cibule, nakrájet na jemné plátky
  • 4 vejce, uvařit natvrdo, nakrájet 
  • 6 sardelí, nakrájet na proužky
  • 16 černých oliv, rozpůlit
  • čerstvá bazalka

Dresink

  • 7 lžic olivového oleje
  • 3 lžíce octa (raději 1 lžíce octa a 2 lžíce citrónové šťávy)
  • 2 lžíce petržele, drobně nakrájet
  • 2 lžíce pažitky, drobně nakrájet
  • 2 stroužky česneku, rozdrtit
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černého pepře

1. Připravit dresink.
2. Dát tuňáka do mísy, zalít ½ dresinku a dát na 2 hodiny do ledničky a občas promíchat.
3. Opéct rybu, nakrájet a dát do mísy, přidat cibuli, rajčata, brambory, fazole, salátová srdíčka a sardele, lehce promíchat. 
4. Na mísu dát listy salátu a na ně promíchanou směs, přelít zbytkem dresinku, přidat nakrájená vejce a posypat bazalkou.