- 2 poloviny kapra, osolit, opepřit
- 1 mrkev, drobně nakrájet
- 1 petržel, drobně nakrájet
- kousek celere, drobně nakrájet
- 1 cibule, drobně nakrájet
- 1 bobkový list
- ½ lžičky tymiánu
- ½ lžičky bazalky
- 4 dcl bílého vína
- rybí várka
- 2 žloutky
- citrónová šťáva
- 1 lžíce mouky
- pepř
- sůl
1. V kastrolu rozehřát máslo, přidat zeleninu, smažit 2 minuty, přidat cibuli, smažit 4 minuty, podlít vínem, zredukovat na 1/3.
2. Přidat mouku, promíchat, zředit rybí várkou, přidat osoleného kapra, koření, dusit 12 minut.
3. Kapra vyjmout na prohřátou mísu, obložit dušenou zeleninou.
4. Vývar doplnit citrónovou šťávou, vařit 20 minut, kastrol sundat z plotny, vmíchat 1/2 lžíce másla.
5. Přelít kapra šťávu nebo šťávu dát do omáčníku.
Příloha: bílé pečivo, rýže.
Víno: Veltlínské červené rané.