Vytisknout

KAPR MARINOVANÝ DLE RAKOVNICKÉHO RYBÁŘE

  • 1 kg kapra, osolit, opepřit
  • 1 lžíce sádla
  • kmín
  • pepř
  • sůl

1. Do pekáče dát sádlo, podlít 1 dcl vody, vložit kapra, posypat kmínem.
2. Pekáč vložit do trouby rozehřáté na 190°C, péct cca 25 minut.

Marináda

  • ¼ l octa
  • ½ l rybího vývaru
  • 10 dkg cibule, drobně nakrájet
  • citrónová kůra
  • 10 zrnek pepře
  • 6 zrnek nového koření
  • 2 hřebíčky
  • 2 bobkové listy
  • sůl

1. Do hrnce dát shora uvedené přísady a 20 minut vařit, nechat vychladnout.
2. Do smaltované nebo kameninové nádoby vložit pečeného kapra, zalít marinádou, nechat přes noc v ledničce.
Příloha: chleba.
Víno: Sylvánské zelené, pozdní sběr.