Vytisknout

RYBÍ FILÉ S OMÁČKOU Z ČERNÝCH FAZOLÍ S RAJČATY

  • Dobré rybí filé (treska, mořská štika, losos) opepřit, posolit, přidat zázvor.
  • pepř
  • sůl

1. Filé položit na nasáklý rýžový papír a zabalit.

Omáčka

  • 1 lžička sezamového oleje
  • 3 rajčata bez slupky
  • čerstvý zázvor, drobně nakrájet
  • 2 lžíce omáčky z černých fazolí
  • chilli (červený olej, harisa)
  • 2 stroužky česneku, rozdrtit
  • 1 hrnek vývaru z kuřete
  • 2 lžičky másla
  • petržel
  • pepř
  • sůl

1. Všechno smíchat a provařit, před dokončením vmíchat máslo, ochutit pepřem, solí.
2. Filé osmažit na rozpáleném oleji s 1 lžičkou sezamového oleje.
Prezentace: omáčku nalít na talíř a na ni položit osmažené zabalené filé.
Víno: Zweigeltrebe, růžové, pozdní sběr.