Vytisknout

ZAPEČENÁ RYBA S BRAMBORAMI

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 velké cibule, nakrájet na tenká kolečka
  • 0,5 kg rajčat, oloupat, nakrájet na plátky
  • 2 bobkové listy
  • 1 citrón, nakrájet na tenké plátky, přepůlit
  • 1 ryba cca 2 kg
  • 1,5 kg brambor, uvařit ve slupce, oloupat
  • 2 dcl bílého vína
  • pepř
  • sůl
  • zelená petržel, drobně nakrájet

1. Předehřát troubu na 200°C.
2. Rybu naříznout šikmými řezy, opepřit, osolit, do řezů vložit petržel, plátky citrónu, přelít 1 lžící oleje.
3. V pekáči rozehřát máslo, 1 lžíci olivového oleje, osmažit cibuli, až změkne.
4. Přidat rajčata, bobkový list, přidat rybu.
5. Péct v troubě 20 minut.
Příloha: vařené brambory.