Vytisknout

PEČENÁ MARINOVANÁ RYBA

  • treska, pstruh, losos, kapr, štika, tloušť atd.
  • petržel, drobně nakrájet
  • 4 lžíce olivový olej, + další na konečné zalití
  • 4 stroužky česneku, rozdrtit
  • 1 bobkový list
  • citrón, nakrájet na plátky a odkrojit kůru
  • 2 rajčata nakrájet na plátky
  • pepř
  • sůl

1. Smíchat petržel, 4 lžíce olivového oleje, česnek.
2. Rybu osolit, opepřit a potřít směsí z bodu 1. a nechat 3 hodiny.
3. Rybu i s nanesenou marinádou dát do pekáče a na rybu položit plátky citrónu, bobkový list, rajčata, opepřit, zalít olivovým
   olejem
4. Péct 15 minut.
Víno: Veltlínké červené rané.