- 450g tuňáka
- 8 nových brambor, uvařit a nakrájet na kostičky
- 4 rajčata bez slupky, nakrájet
- 115g fazolí z konzervy
- 4 srdíčka salátu, nakrájet na proužky
- listy salátu
- 1 červené cibule, nakrájet na jemné plátky
- 4 vejce, uvařit natvrdo, nakrájet
- 6 sardelí, nakrájet na proužky
- 16 černých oliv, rozpůlit
- čerstvá bazalka
Dresink
- 7 lžic olivového oleje
- 3 lžíce octa (raději 1 lžíce octa a 2 lžíce citrónové šťávy)
- 2 lžíce petržele, drobně nakrájet
- 2 lžíce pažitky, drobně nakrájet
- 2 stroužky česneku, rozdrtit
- 1 lžička soli
- 1 lžička černého pepře
1. Připravit dresink.
2. Dát tuňáka do mísy, zalít ½ dresinku a dát na 2 hodiny do ledničky a občas promíchat.
3. Opéct rybu, nakrájet a dát do mísy, přidat cibuli, rajčata, brambory, fazole, salátová srdíčka a sardele, lehce promíchat.
4. Na mísu dát listy salátu a na ně promíchanou směs, přelít zbytkem dresinku, přidat nakrájená vejce a posypat bazalkou.